Akortçu nasıl olunur?

Akortçu nasıl olunur?

Günümüz şartlarında meslek seçimi önemli kararlarımız arasında yer almaya başlamıştır. Bu da bize “Acaba hangi meslek benim için daha iyi olur? Sevdiğim şeyler aynı zamanda bana iyi bir kazanç sağlar mı?” gibi sorulara yöneltmektedir. Bu tarz soruları sormakta çok haklıyız. Şimdi size bu konuda yardımcı olmak için, en çokta müzik aletlerini sevenler için bir meslek tanıtacağım.

           “Akort denilince akla gelen ilk şey nedir?” diye sorsam, eminim bana ayarlama yapmak dersiniz. İşte bu kadar basit bir meslekten bahsedeceğim. Ülkemizde ve dünya da günden güne yaygınlaşan, popüler ve gözde bir meslek haline gelen akortçuluk, enstrümandan gelen o güzel nota seslerinin ayarına yardım eden kimseye denir. Hoş bir meslek olan müzik aletleri akortçusunu biraz daha açacak olursak, öncelikle düşünenler için memur alımı bile olduğunu söyleyebilirim.

Mesleğin ana grup ismi olarak sanatkârlar ve ilgili işlerde çalışanlar olarak geçmektedir. Benim hiçbir bilgim yok ama böyle bir mesleğim olsun derseniz size çok güzel imkanlar sunan kurslar ve siteler var. Bunlardan biri hepimizin bildiği İŞKUR. Tek şart ilkokul mezunu olmanız. Size tek tek her şeyi öğretiyorlar. Akort anahtarının ve tellerin gerginliğinin nasıl olacağını, enstrümanın parçalarını değiştirmeyi, tamir etmeyi ve en sonunda da istediğiniz bir enstrümanda sizi uzmanlaştırıp görev almanızı sağlıyorlar.

Her ne kadar kolay bir meslek gibi gözükse de aslında her meslek kadar bu mesleğinde zorlukları vardır. Öncelikle ne kadar öğretilse de biraz el becerisi olması lazım. İşitsel duyunuz da bu durumda önemli bir yere sahip oluyor. İşitsel duyumuzun önemli olmasının nedeni notalardan gelen o tını sesini algılamada bir yanlışlık olursa akort sorunu çözülmez aksine yeni sorunlar yaratır. Kısaca ilk önce kendi ayarımızı tamamlayıp sonra bu mesleğe yönelmeliyiz. Çalışma koşullarına gelecek olursak müzik aletleri ile uğraşan herhangi bir yerde çalışma imkânınız bulunmaktadır.

Ben müziğin hiçbir zaman tükenmeyeceğini düşünüyorum. Birçok araştırmalara göre de geleceğin mesleği olarak gösteriliyor. Müziği severim, el becerim de var bu meslek tam bana göre derseniz kaçırmamanızı öneririm.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*